Üdvözöllek Vendég | RSS
Paranormal Investigator
Nyitólap | Cikkek katalógusa | Regisztráció | Belépés
 
Nyitólap » Cikkek » Felhasználók Cikkei

Kísértetjárás Connecticutban
Maga a film:
Az 1987-es megtörtént eseményeken alapuló rémisztő horror egy mit sem sejtő amerikai család természetfeletti, sötét erőkkel való találkozását tárja elénk. Amikor a Campbell család Connecticut állam egyik távol eső részébe költözik, hamar rá kell jönniük, hogy a bájos, viktoriánus otthonuknak igencsak nyugtalanító a múltja. Nem csak az bizarr, hogy a ház egykoron ravatalozó volt, de ráadásul a néhai tulajdonos látnok fia Johan (Erik J. Berg), ijesztő szeánszokon segítette át a másvilágra a ház vendégeit, démoni hírnökként szolgálva a spirituális lényeket, szellemeket. Borzalmas veszély közeleg, amikor a halottakkal kommunikáló Johan visszatér, és az ártatlan és gyanútlan családot ez eddig ismeretlen, borzasztó kísértéssel sújtja.

A valóság:
A film majdnem teljes egészében egy megtörtént eseményt dolgoz fel. A hollywoodi változatban a helyszínt nem nevezik meg, de az eredeti kísértetjárta ház Southingtonban, Connecticut államban található. A filmbéli Campbell család a valóságban Snedeker család, tagjai pedig Philip (a beteg legidősebb fiú), Carmen az édesanya, Allen az édesapa, Bradley a kisfiú, az unokahúg pedig Wendy helyett Tammy volt, akinek a szülei váltak, és ezért költözött unokabátyjáékhoz.
A Snedekerek 1986-1988-ig bérelték a házat, amíg a fiukat a Connecticuti Egyetem kórházában kezelték Hodgkin’s limfómával. (Ez a limfómák egy speciális fajtája. Mint minden limfóma, nyirokcsomókból kiinduló daganat, de a mai eljárásoknak köszönhetően ez 70-80%-ban gyógyítható. Kezelés nélkül azonban halálos.)
A korábbi tulajdonos, Darrell Kern, és a szomszédok tudták, hogy 1936-tól jónéhány éven át halottasház volt, mielőtt bérbe adták, és úgy emlékeznek, hogy ezt Carmen Snedeker is tudta. A hölgy azonban tagadja, hogy bárki is elmondta volna neki, hová költözik. A ház hivatalos neve egyébként Hallahan Halottasház volt.

A történet dióhéjban úgy szól, hogy a Snedeker család közelebb szeretett volna költözni a kórházhoz fiúk gyakori és fájdalmas kezelése miatt. Megtalálták a Hallahan házat, ami tökéletesnek tűnt, rögtön be is költöztek. Ekkor azonban rá kellett jönniük mi is volt a ház valójában, ugyanis az apa koporsókat és véres késeket talált az alagsorban. Sok szomszéd elmondása szerint már eleve tudtak arról, hogy otthonuk korábban halottasház volt, a család azonban ezt bőszen tagadja. Ettől a naptól fogva elkezdődtek a paranormális jelenségek -emberek tűntek fel a ház különböző szobáiban, a család tagjai hangokat hallottak, az elektromos áram is megbolondult, sőt, még szexuális zaklatást is bejelentettek az unokahúg felé. A család "specialistákat", szellemvadászokat hívott, Warrenék pedig rövid időre beköltöztek hozzájuk, és igazolták, hogy a házban paranormális jelenségek folynak. A Snedekerek két és fél évig laktak ott, majd elköltöztek, miután fiúk meggyógyult.

Az eset a '80-as években nagy port kavart, sorra jelentkeztek a különböző magyarázatok, cáfolatok. A szomszédság nem hitt a Snedekereknek. Többen arra gyanakodtak, hogy Philip drogozott, és hogy ő erőszakolta meg unokahúgát -írja Joe Nickell író.
Nickell teljesen szkeptikusan áll a szellemjárta ház rejtéjéhez, mindent racionálisan megmagyaráz. Még azt a hölgyet is kifaggatta, aki kiadta Snedekeréknek a házat. A nő és férje azt nyilatkozták, hogy nem hisznek a szellemekben, és nem tapasztaltak semmiféle paranormális jelenséget a házban. Felteszik az egyébként igen jogos kérdést: ha a hely szellemjárta volt, akkor Snedekerék miért maradtak két és fél évig? A hírnevet keresték, vagy a pénzt? A felső szomszéd is hasonlóan vélekedik, aki szintén nem tapasztalt semmi különöset, és nem hiszi, hogy bárkit feldaraboltak volna véres késekkel a házban.

Carmen Reednek, az édesanyának van egy saját honlapja, ami elsőre elég szenzációhajhásznak tűnik sokaknak,-ugyanakkor lehet, hogy csak segíteni akar másokon, ki tudja.A Joe Nickel által kikérdezett szomszédok jogos kérdésére a FAQ-ban meg is adja a választ: nagyon kevés pénzük volt a rákkezelések miatt, ezért nem költöztek máshova. Ráadásul, a "szellemek" követték őt, a munkahelyére, bevásárolni, mindenhova, így azt gondolta, a költözésnek nem sok értelme lett volna.
Reednek feltették azt a kérdést is, hogy vajon miért csak ők érzékelték paranormális erők jelenlétét a házban. Ő azonban azt válaszolta, hogy már a munkásokkal is történtek furcsa dolgok, de ők nem hozták nyilvánosságra ezeket. Ráadásul amikor beköltöztek a házba, Reed édesapja eltűnt, majd hónapokkal később találtak rá halálra verve. Reed nővére pedig AIDSben halt meg nem sokkal később.
Arra a kérdésre, hogy mi lehetett a kísértetjárás oka, Reed nem tudott pontosan válaszolni, de azt mondta, hogy a szakemberek arra gyanakodnak, nekrofília ütötte fel a fejét a Hallahan Halottasházban.

Kategória: Felhasználók Cikkei | Hozzáadta: gina9 (2011-01-26) | Szerző: gina9
Megtekintések száma: 1129 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
[ MUSIC ]

[ Language ][ User info ]
Vendég
Csoportod:
Vendégek
Mióta vagy tag:
Böngésződ:

 
0Online van:
Ma itt jártak:
Regisztráltak száma: 51
29/04/2011 16:27-ig 1024 egyedi látogató járt itt.(115 nap alatt)


[ A fejezet kategóriái ]
Felhasználók Cikkei [30]
A felhasználók által itt hagyott érdekes dolgok esetleg kiegészítések az oldalon már szereplő cikkekhez. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Leírások [6]
Idézések [5]
Itt az idézések néhány leírását találhatod meg. CSAK REGISZTRÁLTAKNAK!!
Szellem járta helyek [15]
Ismertebb szellem járta helyek
Érdekességek [12]
Itt az érdekes dolgok találhatók meg. Ami természetesen kapcsolatos a spiritualizmushoz.
Ismertebb szellemek [4]
Itt pár ismertebb szellemről van történet.
Képek [1]
Paranormális képek. A látogatóknak is lehetőségük van megosztani saját képeiket.
Videók [9]
Paranormális videók.
Sztorik (valós) [2]
Természetfeletti jelenségeket tapasztaló emberek történetei. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Sztorik (kitalált) [0]
Kitalált, nem valós történetek. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Az aura [9]
Minden amit az auráról tudni lehet
Közvélemény [2]
Az olvasók illetve tagok ide írhatják ötleteiket
UFO [6]
Minden amit az ufókról tudni lehet!
2012 [2]
Világvége vagy egy új kezdet?

[ Stat ]

[ Banner infó ]
500

[ Belépés ]

[ Keresés ]

[ Oszd meg! ]

[ ... ]

[ Kulcs szavak ]
idézés Poltergeist szeánsz szellem járta hely szellem Ghost kísértet pokol démon Paranormal aura video ufo Real CCTV

Copyright Ghost-Hunters © 2019Honlapszerkesztő - uCoz