Üdvözöllek Vendég | RSS
Paranormal Investigator
Nyitólap | Cikkek katalógusa | Regisztráció | Belépés
 
Nyitólap » Cikkek » Leírások

Szellemvilág
Szellemvilág


Szellemeket sokféleképpen lehet megidézni. Talán az egyik legszimpatikusabb s egyben legveszélyesebb módja a beszélő tábla alkalmazása. Sokan meglepő dolgokat tapasztaltak a használat során, akkor is, ha csak egyszerű kérdésre egyszerű választ kerestek.
A táblának számos neve van: beszélő táblának, vagy szellemtáblának is hívják, de az angolszász elnevezése után végül is quia vagy ouia táblaként vált népszerűvé (hazánkban is). Kapcsolatba léphetünk általa a szellemekkel, vagy megjósoljuk segítségével a jövőt.Hogyan működik?

A tábla maga körülbelül 30 x 45 centiméteres, általában körívben helyezkednek el rajta az abc betűi, helyet kapnak a számok is egytől tízig, illetve ott az „igen” és a „nem” szó, és fontos, hogy legyen egy elköszönés is. Tartozik hozzá egy kis lap (planchette), erre kell helyezni a kezet, és ez mutatja meg a választ. Amikor feltesz egy kérdést, a kezét finoman helyezze a planchette-re, és várjon, amíg a keze önkéntelenül megmozdul, betűről betűre téved, s a végén összeáll a válasz. Ha eldöntendő kérdést tesz fel, a tábla igennel vagy nemmel fog válaszolni. Megtörténhet, hogy egyáltalán nem hajlandó foglalkozni a kérdéssel – ilyenkor a „viszontlátásra” feliraton áll meg a planchette.
Sok vita folyt arról, vajon hogyan, mitől működik, de az biztos, hogy akik kipróbálták, mind nagyon intenzív élményként élték meg. Egyes nézetek szerint a saját tudatalattinkból merítünk ilyenkor, és a válaszok azért meglepőek, mert a tudattalannal éber állapotban nem vagyunk kapcsolatban. Mások a felettes énnel való kapcsolatnak tulajdonítják a működést, ami jól hangzik, de nem magyarázza azokat az igen ijesztő történeteket, amikről sokan beszámoltak a tábla használata után. Aki hisz a szellemvilágban, az meg van győződve róla, hogy az quija tábla segítségével a szellemekkel lép kapcsolatba, s valójában ők adják meg a választ. 

Nem gyerekjáték

Quija táblát általában társasjátékként árulják a boltok, de néhány boszorkánysággal foglalkozó üzletben is kapható, legfeljebb más-más néven. Aki kreatív egy kicsi,t önmagának is készíthet egyet – s ha a szellemvilággal akar kapcsolatba kerülni, még jobban is fog működni, hiszen készítés közben átjárják a saját rezgései.
Használható a tábla fontos döntések előtt, de figyeljen oda, hogy ne alakítson ki függőséget, ne helyettesítse a saját, felelősségteljes döntését a tábla válaszaival. 
Aki a halottakkal lép kapcsolatba a tábla segítségével – ez különösen akkor fontos és hasznos, ha valami lezáratlan maradt közöttük, és az illető helyre szeretné hozni – annak nagyon óvatosnak kell lennie. Mert a szellemidézés veszélyes dolog. Számos olyan történet kering, ami arról szól, hogy valaki öngyilkos lett néhány héttel a tábla használata után, mert megőrült a megidézett és itt maradt szellemek társaságától. Akadt olyan is, aki az iskolaudvaron ájult el a tábla használata közben, majd kómába esett és ott is maradt. Van, akit állítólag üldöznek a szellemek, miután használta a beszélő táblát. Egyik történetben sem lehetünk biztosak, ám tény, hogy ennyi riasztó és óvatosságra intő véleményt semmilyen, a szellemvilággal vagy jóslással kapcsolatos más eszközről nem hallani.

FONTOS TUDNIVALÓK:

Soha ne használd a táblát egyedül, a planchette két ember rezgésétől könnyebben beindul. Nemcsak az a fontos, hogy mindkettőtök ujja érintse a kérdező lapocskát, fontos, hogy a testetek (térd vagy kar) is összeérjen. Legjobb, ha a quija tábla sem asztalon áll, hanem az öletekben fekszik.
Induláskor érdemes a planchettet szándékosan mozgatni, mert akkor gyorsabban átveszi a test rezgését, és hamarabb elindul „magától”;
Meg kell kérdezni a szellem nevét; illetve néhány rá vonatkozó kérdést érdemes feltenni;
A kezdők olyat kérdezzenek, amire igen vagy nem lehet a válasz, hogy minél jobban begyakorolják, megszokják a szellemmel való együttműködést. De az igen-nem módszer a gyakorlottabbak esetén is követhető, mert a bemelegítést segíti. (illetve kiderülhet, hogy most kár faggatózni, mert úgysem jön válasz);
Egy kérdést csak egyszer szabad feltenni;
A szeánsz idején lehet bekapcsolva magnó, de még video-kamera is (lehet, hogy visszahallgatáskor, visszanézéskor a megjelenő szellemet is fel lehet fedezni a felvételen);
Ne kérdezz Istenről;
Ne kérdezd meg, mikor fogsz meghalni;
Ne használd fel a szellemet ártó szándékkal, és ne élj vissza a kapott információkkal;
Lehet, hogy a válasz betűi nem sorrendben érkeznek, azt utólag kell értelmes szavakká összerendezni;
Legjobb, ha este fordulsz a táblához kérdéseddel, amikor már elcsendesül a világ. Érdemes a ráhangolódás kedvéért gyertyát és füstölőt gyújtani, illetve halk, meditációs zenét hallgatni;
Ne használd a táblát, amikor beteg vagy, vagy amikor nagyon lehangolt vagy, mert könnyebben megszállhatnak a szellemek;
Ha egy szellemmel lépsz kapcsolatba, mindig köszönd meg a válaszait és köszönj el tőle, különben megharagszik, és kísérteni fog. 
Érdemes egy tiszta ezüst érmét helyezni a táblára, mert akkor a gonosz szellemek nem tudnak megjelenni; 
Sose hagyd a planchette-t a táblán olyankor, ha nem használod!!!
Kategória: Leírások | Hozzáadta: Peti (2011-01-23)
Megtekintések száma: 593 | Tag-ek(kulcsszavak): ouija, szellemvilág, információ a szellemekről, figyelmeztetések, tippek, tanácsok | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
[ MUSIC ]

[ Language ][ User info ]
Vendég
Csoportod:
Vendégek
Mióta vagy tag:
Böngésződ:

 
0Online van:
Ma itt jártak:
Regisztráltak száma: 51
29/04/2011 16:27-ig 1024 egyedi látogató járt itt.(115 nap alatt)


[ A fejezet kategóriái ]
Felhasználók Cikkei [30]
A felhasználók által itt hagyott érdekes dolgok esetleg kiegészítések az oldalon már szereplő cikkekhez. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Leírások [6]
Idézések [5]
Itt az idézések néhány leírását találhatod meg. CSAK REGISZTRÁLTAKNAK!!
Szellem járta helyek [15]
Ismertebb szellem járta helyek
Érdekességek [12]
Itt az érdekes dolgok találhatók meg. Ami természetesen kapcsolatos a spiritualizmushoz.
Ismertebb szellemek [4]
Itt pár ismertebb szellemről van történet.
Képek [1]
Paranormális képek. A látogatóknak is lehetőségük van megosztani saját képeiket.
Videók [9]
Paranormális videók.
Sztorik (valós) [2]
Természetfeletti jelenségeket tapasztaló emberek történetei. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Sztorik (kitalált) [0]
Kitalált, nem valós történetek. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Az aura [9]
Minden amit az auráról tudni lehet
Közvélemény [2]
Az olvasók illetve tagok ide írhatják ötleteiket
UFO [6]
Minden amit az ufókról tudni lehet!
2012 [2]
Világvége vagy egy új kezdet?

[ Stat ]

[ Banner infó ]
500

[ Belépés ]

[ Keresés ]

[ Oszd meg! ]

[ ... ]

[ Kulcs szavak ]
idézés Poltergeist szeánsz szellem járta hely szellem Ghost kísértet pokol démon Paranormal aura video ufo Real CCTV

Copyright Ghost-Hunters © 2018Honlapszerkesztő - uCoz