Üdvözöllek Vendég | RSS
Paranormal Investigator
Nyitólap | Cikkek katalógusa | Regisztráció | Belépés
 
Nyitólap » Cikkek » Felhasználók Cikkei

Túlvilági állatok
Brit-szigetek egyik leghíresebb legendája egy vörösesen izzó szemű kutyáról szól, melynek testét bozontos, fekete szőr borítja. Elhagyatott országutakon, sötét és sűrű erdőségekben valamint lápvidékeken tanyázik, és a halál hirnökének szerepét tölti be, mivel aki látja ezt a fenevadat az nem sokkal később meghal. Skóciában is ismert ez a lény, ahol állítólag falkában vadászik és vérfagyasztó vonítása kilométerekkel távolabb is hallható. Az 1720-as évek végén egy termetes sötétszürke szellemkutya tartotta rettegésben a Skóciában élő William Sutor nevű földbirtokost és családját. A nyughatatlan kísértet – az idős farmer régen elhunyt nagybátyjának a szelleme – egy 35 évvel korábban elkövetett gyilkosság tetteseként tért vissza a purgatóriumból és arra kérte unokaöccsét, hogy keresse meg, majd tisztességgel temesse el holttestét a közeli erdőben. A család tagjai néhány nappal később valóban megtalálták az áldozat csontjait, és a földi maradványokat örök nyugovóra helyezték a blairi temetőben. A szellemkutyával többé soha senki nem találkozott. Az állati formában megjelenő kísértetek sorát gyarapítja Németországban a Werwolf névvel illetett farkasember, melynek alakját nem csupán élő, hanem halott ember is felveheti.

Egy ismertebb történet Földnélküli János angol királyhoz kapcsolódik, aki állítólag szörnyű kínzási módszereket vetett be ellenségei rovására. Ám egy napon egy fellázadt fellázadt nemes megmérgezte és azóta farkasember képében tér vissza a túlvilágról, hogy felkeresse gyilkosának leszármazottait. Írországban egy falka vörös róka okoz néha nagy riadalmakat, mivel felbukkanásuk vészjósló az írországi Gormanston család leszármazottai számára. Felbukanásuk végzetes szerencsétlenséget jelent a família számára. 1860-ban, 1876-ban, és 1907-ben is elhunyt egy-egy őrgróf a családból.

A vörös rókák feltűnése eddig még mindig halált hozott számukra. Írországban tanyázik még egy bizonyos Pooka nevet viselő félelmetes teremtmény, amely általában egy hosszú sörényű, sárga szemű ló alakját ölti magára, és alkonyat után rettenetes pusztítást végez: megrongálja a kerítéseket és a kapukat, letapossa a termést, veszélyt jelent a háziállatokra és ragályos betegségeket is terjeszt. A rosszindulatú és bosszúálló kísértet a magányos vándorokat sem kíméli: gyanútlan áldozatait az éj leple alatt közelíti meg, majd a hátára hajítja és vad vágtában eléragadja őket.

A néphagyomány úgy tartja, hogy a pooka a hegyvidéki erdőségekben található barlangokban tanyázik és kecske, sas, vagy denevér képében is megjelenhet. Az állati kísértetek sorából nem hiányozhat az angliai Dorset megyében garázdálkodó Stone Age Ghost , vagyis a hírhedt kőkorszaki kísértet sem, amely egy fekete ló hátán vágtatva, fejszével a kezében rémisztgeti az éjszakai utazókat. A kirk Grimm néven ismert jellegzetes fantom időről időre más-más állat alakjában tér vissza és régi templomkertekben, temetőkben bolyong. A végelláthatatlan amerikai prérit ugyanakkor egy túlvilági mén tartja izgalomban, amely egy tragédiával végződő szerelem emlékét őrzi. A 18. század véégn egy indián harcos gyönyörű fehér lóval ajándékozta meg menyasszonyát, de a boldogság nem tartott sokáig: egy korábban kikosarazott kérő féltékenységből meggyilkolta a jegyespárt. Azóta a menyasszony kísértete lóval együtt gyakran megjelenik a Winnipeg tó vidékén.

Állítólag a Hong Kongi lóversenypálya is tele van kísértekel, ahol is lovat és zsokét egyaránt látnak felbukkanni. Az Egyesült Államok keleti partvidékén pedig egy magvadult marhacsorda kísért, amely az 1870-es években több embert taposott halálra. A mágikus erővel felvértezett macska alakja már évezredekkel ezelőtt is a sötét erőkhöz és a túlvilághoz kötődött. Néhol Istenként tisztelték, máshol pedig máglyára vetették. A fekete macskákat – mint a fenyegető gonoszság megtestesítőit – évszázadokon keresztül különböző módszerekkel kínozták és pusztították, így nem meglepő hogy szellemeik rendszeresen látogatják a hírhedt macskamészárlások helyszíneit.

Az éjszakai állatok közül a bagoly is szorosan kapcsolódik a túlvilághoz. A tudást és a bölcsességet jelképezi, mások természetfeletti tulajdonságokkal is felruházták. Az általános hiedelem szerint a ház tetejére telepedő baglyokban a holtak lelkei öltenek testet, és vészjósló kuvikulásukkal a közeledő végzetre figyelmeztetik a ház lakóit. Kutyák, macskák, farkasok, rókák, lovak szellemeinek felbukkanásaira is számítanunk kell tehát, nem csak emberekére. Az állatok szellemei gyakran veszélyesebbek és fenyegetőbbek az emberek számára, mert kiszámíthatatlanok és a múltban velük történt kegyetlen események még mindig bosszúvágyra készteti őket.

Kategória: Felhasználók Cikkei | Hozzáadta: gina9 (2011-01-29)
Megtekintések száma: 408 | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
[ MUSIC ]

[ Language ][ User info ]
Vendég
Csoportod:
Vendégek
Mióta vagy tag:
Böngésződ:

 
0Online van:
Ma itt jártak:
Regisztráltak száma: 51
29/04/2011 16:27-ig 1024 egyedi látogató járt itt.(115 nap alatt)


[ A fejezet kategóriái ]
Felhasználók Cikkei [30]
A felhasználók által itt hagyott érdekes dolgok esetleg kiegészítések az oldalon már szereplő cikkekhez. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Leírások [6]
Idézések [5]
Itt az idézések néhány leírását találhatod meg. CSAK REGISZTRÁLTAKNAK!!
Szellem járta helyek [15]
Ismertebb szellem járta helyek
Érdekességek [12]
Itt az érdekes dolgok találhatók meg. Ami természetesen kapcsolatos a spiritualizmushoz.
Ismertebb szellemek [4]
Itt pár ismertebb szellemről van történet.
Képek [1]
Paranormális képek. A látogatóknak is lehetőségük van megosztani saját képeiket.
Videók [9]
Paranormális videók.
Sztorik (valós) [2]
Természetfeletti jelenségeket tapasztaló emberek történetei. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Sztorik (kitalált) [0]
Kitalált, nem valós történetek. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Az aura [9]
Minden amit az auráról tudni lehet
Közvélemény [2]
Az olvasók illetve tagok ide írhatják ötleteiket
UFO [6]
Minden amit az ufókról tudni lehet!
2012 [2]
Világvége vagy egy új kezdet?

[ Stat ]

[ Banner infó ]
500

[ Belépés ]

[ Keresés ]

[ Oszd meg! ]

[ ... ]

[ Kulcs szavak ]
idézés Poltergeist szeánsz szellem járta hely szellem Ghost kísértet pokol démon Paranormal aura video ufo Real CCTV

Copyright Ghost-Hunters © 2019Honlapszerkesztő - uCoz