Üdvözöllek Vendég | RSS
Paranormal Investigator
Nyitólap | Cikkek katalógusa | Regisztráció | Belépés
 
Nyitólap » Cikkek » Felhasználók Cikkei

Régi kísértet históriák
A hagyomány szerint egy athéni házban láncait csörgető, összeaszott öregember kísértete szokott megjelenni.A lakók kiköltöztek a házból, senki sem volt hajlandó élni benne. Ekkor Athenodórosz, a filozófus bérelte ki a házat. Az ifjú Augustus, a későbbi római császár egykori tanítómestere cseppet sem vette komolyan a dolgot. Elküldte szolgálóit,lámpát gyújtott, leült és írni kezdett. Éjfél körül lánccsörgés hallatszott, ám Athenodórosz tudomást sem vett róla. A szellem türelmetlenül közelebb lopakodott hozzá, és a feje felett kezdett csörömpölni. Athenodórosz kizavarta, s mikor a kíértet végre eltűnt az udvaron, falevelekkel jelölte meg a nyomát. Másnap kihívatta a város elöljáróit, és a megjelölt helyen felásatta a talajt, ahonnan egy láncra vert férfi csontávza bukkant elő. Miután földi maradványait illő módon eltemették, a kísértet többé nem tért vissza.
A csatamezőket, régi háborúk színhelyét mindig is kísértetjárata helynek tartották. Damascius Vita Isidori (Izidor élete) című művében arról számol be, hogy 452-ben, amikor a rómaiak a város falainál legyőzték Attila és a hunok seregét, az elesettek szellemei még három napon és éjen át harcoltak, a fegyverzaj jól hallatszott a városban. Pauszaniasz görög útikönyvében felidézi az i. e. 490-es marathóni csata emlékét, mikor az athéniak győzelmet arattak a perzsák felett. A csatazaj és a paripák nyerítése állítólag még 500 év múltán is hallható volt éjjelenként.
Ám ha hihetünk Philosztratosz Héróika (Hősök) című művének, a legtöbb kísértet a Trója körüli síkságon bolyongott az i. e. 1200 körül zajló trójai háború után, méghozzá 1000 éven át. Megjelenésüket jósjelnek tekintették. A porlepte kíaértetek aszályt jeleztek, a verejtékezők esős időt, ha pedig a szellemek vértől csöpögve jelentek meg, pestis fenyegetett. A kísérteteket nem volt szabad megsérteni. Hektór szelleme állítólag vízbe fojtott egy fiút, aki durva volt hozzá. A Hektórt végül legyőző fürge léptű Akhilleusz a monda szerint forgószélként jelent meg a csatamezőn. De a türoszi Maximus Disszertáció című művében azt írta, Akhilleusz túlvilági életét a trójai Helenével töltötte a fekete-tengeri Leuké szigetén, vlahol a Duna deltájának a közelében. Éjjelente itt is csatazajt lehetett hallani, és az arra hajózók gyakra arról számoltak be, hogy a parton egy harci táncot járó, aranyozott fegyverzetbe öltözött szőke ifjút láttak.
A római császárok - különösen, akik erőszakos halállal haltak meg - ugyancsak gyakran látogattak vissza kísértet formájában. Suetonius Caesarok élete című művében beszámol róla, hogy Caligula, aki 41-ben gyilkosság áldozata lett, többször is megjelent a római Lamian-kertekben, ahol testét nagy sietve földelték el. Miután nővérei a rangjához illő szertartással eltemették, nem jelent meg többé. Néró császárról is azt tartja a hagyomány, hogy halála után még több mint 1000 évvel, 1099-ben is látták, amint a városban sétál. Csak akkor lelt örök nyugalomra, mikor sírja fölé egy templomot emeltek.
Kategória: Felhasználók Cikkei | Hozzáadta: gina9 (2011-01-26) | Szerző: gina9
Megtekintések száma: 1358 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
[ MUSIC ]

[ Language ][ User info ]
Vendég
Csoportod:
Vendégek
Mióta vagy tag:
Böngésződ:

 
0Online van:
Ma itt jártak:
Regisztráltak száma: 51
29/04/2011 16:27-ig 1024 egyedi látogató járt itt.(115 nap alatt)


[ A fejezet kategóriái ]
Felhasználók Cikkei [30]
A felhasználók által itt hagyott érdekes dolgok esetleg kiegészítések az oldalon már szereplő cikkekhez. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Leírások [6]
Idézések [5]
Itt az idézések néhány leírását találhatod meg. CSAK REGISZTRÁLTAKNAK!!
Szellem járta helyek [15]
Ismertebb szellem járta helyek
Érdekességek [12]
Itt az érdekes dolgok találhatók meg. Ami természetesen kapcsolatos a spiritualizmushoz.
Ismertebb szellemek [4]
Itt pár ismertebb szellemről van történet.
Képek [1]
Paranormális képek. A látogatóknak is lehetőségük van megosztani saját képeiket.
Videók [9]
Paranormális videók.
Sztorik (valós) [2]
Természetfeletti jelenségeket tapasztaló emberek történetei. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Sztorik (kitalált) [0]
Kitalált, nem valós történetek. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Az aura [9]
Minden amit az auráról tudni lehet
Közvélemény [2]
Az olvasók illetve tagok ide írhatják ötleteiket
UFO [6]
Minden amit az ufókról tudni lehet!
2012 [2]
Világvége vagy egy új kezdet?

[ Stat ]

[ Banner infó ]
500

[ Belépés ]

[ Keresés ]

[ Oszd meg! ]

[ ... ]

[ Kulcs szavak ]
idézés Poltergeist szeánsz szellem járta hely szellem Ghost kísértet pokol démon Paranormal aura video ufo Real CCTV

Copyright Ghost-Hunters © 2018Honlapszerkesztő - uCoz