Üdvözöllek Vendég | RSS
Paranormal Investigator
Nyitólap | Cikkek katalógusa | Regisztráció | Belépés
 
Nyitólap » Cikkek » Felhasználók Cikkei

A Síró Asszony
Estére a felnőttek tábortüzet raktak, és vacsorát készítettek a kifogott halakból. A gyerekek bújócskáztak a fák között, de észben tartották szüleik figyelmeztetését 'Ne menjetek a folyó közelébe!'

Ahogy a felnőttek a tűz körül üldögéltek, feltűnt nekik a hirtelen beállt csend. Aggódva keltek fel, és a gyerekek nevét kiáltották, de nem érkezett válasz. A szülőket pánik fogta el. A két anya azonnal elkezdte keresni őket, mialatt a gyerekek neveit kiáltozták. Megrémültek, hogy a gyerekek mégis a folyóhoz merészkedtek, és belecsúsztak a vízbe.

A bokrok megzörrentek, és a legidősebb fiúcska kibukott a tábortűztől megvilágított kis térre. 'Anya! Anya!', kiáltotta. 'A többiek a folyóparton vannak, és egy furcsa nénivel beszélgetnek!'

'Mi? Miről beszélgetnek?!'

'A néni azt kérdezi tőlük, hogy látták-e a gyerekeit!'

'Úristen! A Síró Asszony!'

A négy felnőtt hanyatt-homlok rohant A parton valóban ott állt a másik három gyermek - pár méterrel arrébb pedig egy magas, vékony, fehérbe öltözött női alak. A holdfényben úgy tűnt, mintha nedves lenne a ruhája. A gyermekek szinte megbabonázva álltak előtte, mialatt ő folyamatosan ezt kérdezgette '¿Donde estan mis hijos?' (Hol vannak a gyermekeim?)

'José, Maria, Alicia - azonnal gyertek ide!', kiáltották a kétségbeesett szülők.

A gyermekek, mintha álomból szakadtak volna ki, megfordultak, és szüleik felé kezdtek rohanni. Az asszony, ezt látva, kétségbeesetten felsikoltott:

'Ne, ne hagyjatok itt! Ne menjetek el, kis gyermekeim!'

A két család, amint visszaértek a táborhelyre, azonmód összepakoltak, és eltűntek onnan. Halálra rémülve értek haza, Socorróba. Soha többé nem mentek arra a környékre.

A Síró asszony (La Llorona)

A La Llorona (szószerint egyébként 'vinnyogót, vonyítót' jelent), ősi mexikói legenda, spanyol gyökerekkel. Több változata is van, de a közös motívum mindegyikben egy asszony, aki vízbefojtja a gyermekeit, majd amikor rájön, mit tett, magával is végez. Szelleme a folyópartokon kísért, gyermekeit szólongatja, és ha élő gyermeket lát, magával ragadja.

Az egyik verzió szerint egy fiatal, szép lány szerelmes lett egy fiúba. Összeházasodtak, és az évek során gyermekeik születtek, de a férj elhidegült asszonyától. Egy nap az asszony a városban sétált a gyermekekkel, amikor szembejött velük egy bricska, rajta a kínosan feszengő férjjel, mellette egy csinos, fiatal lánnyal.

Az asszonyban meghűlt a vér. Kétségbeesetten nézett a bricska után. Arra gondolt, ha a gyermekek nem lennének, talán a férje szíve ismét felé fordulna. Levitte magával a gyerekeket a folyópartra, és vízbefojtotta őket. Aztán hazament, és odahaza eldicsekedett a férjének, hogy mit tett érte.

A férj elborzadva nézett a feleségére, aki ekkor döbbent rá, mit is tett. Üvölteni kezdett, majd lerohant a folyóhoz, és gyermekeit kezdte keresni. A keresés közben ő maga is vízbe fúlt.

Patricio Lujan története:

'1930 vagy 1931 nyara lehetett. El Turquillo-i kis házunk előtt ültünk. Különleges alkalom volt, együtt voltak a családjaink. Délután volt, az úttól nem messze futott egy kis patak. Ahogy ott ültünk, beszélgettünk, egyszercsak megjelent egy legalább két méter magas női alak! Teljesen fehérbe volt öltözve. Ott ment el alattunk az úton. Mindannyian szoborrá merevedtünk. A nő odament a gázlóhoz, és... mintha egyszerűen átlebegett volna a patak fölött. Amikor átért... vagy átlebegett a túloldalra, felment a domboldalon, és eltűnt. Szólni sem mertünk, amikor egyszercsak megint megjelent, ezúttal már a távolban. Addig néztük, amíg ismét el nem tűnt.

Később még egyszer láttuk. Akkor is ugyanez játszódott le. Az emberek azt mondják, La Llorona volt az.'

Kategória: Felhasználók Cikkei | Hozzáadta: gina9 (2011-01-29)
Megtekintések száma: 268 | Helyezés: 0.0/0
Összes hozzászólás: 0
Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
[ MUSIC ]

[ Language ][ User info ]
Vendég
Csoportod:
Vendégek
Mióta vagy tag:
Böngésződ:

 
0Online van:
Ma itt jártak:
Regisztráltak száma: 51
29/04/2011 16:27-ig 1024 egyedi látogató járt itt.(115 nap alatt)


[ A fejezet kategóriái ]
Felhasználók Cikkei [30]
A felhasználók által itt hagyott érdekes dolgok esetleg kiegészítések az oldalon már szereplő cikkekhez. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Leírások [6]
Idézések [5]
Itt az idézések néhány leírását találhatod meg. CSAK REGISZTRÁLTAKNAK!!
Szellem járta helyek [15]
Ismertebb szellem járta helyek
Érdekességek [12]
Itt az érdekes dolgok találhatók meg. Ami természetesen kapcsolatos a spiritualizmushoz.
Ismertebb szellemek [4]
Itt pár ismertebb szellemről van történet.
Képek [1]
Paranormális képek. A látogatóknak is lehetőségük van megosztani saját képeiket.
Videók [9]
Paranormális videók.
Sztorik (valós) [2]
Természetfeletti jelenségeket tapasztaló emberek történetei. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Sztorik (kitalált) [0]
Kitalált, nem valós történetek. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Az aura [9]
Minden amit az auráról tudni lehet
Közvélemény [2]
Az olvasók illetve tagok ide írhatják ötleteiket
UFO [6]
Minden amit az ufókról tudni lehet!
2012 [2]
Világvége vagy egy új kezdet?

[ Stat ]

[ Banner infó ]
500

[ Belépés ]

[ Keresés ]

[ Oszd meg! ]

[ ... ]

[ Kulcs szavak ]
idézés Poltergeist szeánsz szellem járta hely szellem Ghost kísértet pokol démon Paranormal aura video ufo Real CCTV

Copyright Ghost-Hunters © 2019Honlapszerkesztő - uCoz