Üdvözöllek Vendég | RSS
Paranormal Investigator
Nyitólap | Cikkek katalógusa | Regisztráció | Belépés
 
Nyitólap » Cikkek » Érdekességek

Ki volt Rugólábú Jack?
A képregénybe illő természetfeletti szörnyetegről az első beszámoló 1837-ből származik, majd ezt követően Anglia szerte felbukkant és a szemtanúk tacatjai látta Londontól Sheffielden át egészen Liverpoolig.
Néhány bezsámoló szerint máig aktiv lehet, de az általános vélemény úgy tartja a démoni külsövel felruházott teremtmény végleg eltűnt az utolsó 1904-ben feljegyzett esetet követően.
Kilétét számos elmélet próbálta tisztázni, de eddig egyik sem lett mérvadó, így Rugólábú Jack feltűnése bekerült a megmagyarázhatatlan esetek tárházába.
 
 
 
 
 
Ami biztosra vehető, hogy érthetően, de szokatlanul mély hangol bezsélt angolul, és megjelenéseiről közel 150 évnyi feljegyzés áll rendelkezésre. Az "ugráló férfiről"  már az 1810-es évek derekán közszájon forogtak az első pletykák, de az első hivatalosan is elfogadottm dokumentált észlelésre csak 1837 szeptemberébenkerült sor. Ekkor egy londoni üzletember késő este hazatérőben volt tanúja annak, ahogy egy titokzatos figura - amely leginkább napjaink képregényhőseire emlékeztet- könnyűszerrel átugrott a temető magas kerítésén, és éppen előtte ért földet. Az izmos ördögszerű férfinak hosszú helyes orra, fülei, és világító szemei voltak, amely miatt sokan feltételezték, hogy egy megidézett férfidémon egy incubus lehetett, aki az éj leple alatt szedi áldozatait.
 
 
 
Rugólábú jack azonban soha nem ölt meg senkit, bár egy fiatal nő Lucy Scales  állította , hogy azért vakult meg mert egy támadás következtében Jack egy kék szinü lángot bocsájtott az arcába. Napjaink szatírjaihoz hasonlítható viselkedése sokakat gyanakvóvá tett. Előfordult, hogy járókelők elé pattant, és megragadott egy nőt, aki menekülni probált, és így elszakadt a kabátja. Egy Polly Adamy nevü felszolgálónő azonban nem volt ilyen szerencsés.  Jack ugyanis letépte a blúzát, és miután megragadta meztelen mellét, szándékosan, vagy véletlenül, de mély sebet ejtett éles karmaival a nő hasán. Ezek voltak a legsúlyosabb következményekkel járó incidensek.
1837 októberében egy cselédet ért furcsa támadás, Mary Stevens épp munkaadója Levander
Hill-i otthona  felé tartott, amikor jack egy sikátorból élepattant. Magához öleltea meglepett nőt, arcon csókolta, majd a blúza alá nyúlt mire a nő felsíkoltott Jack pedig elugrált a tetthelyről.
Másnap jack ismét lecsapott, épp egy mozgó hintó elé ugrott, a hajtó pedig annyira megrémült, hogy elvesztette az uralmát a hintó felett és kisebb balesetet szendvedett. A tanúk szerint jack hatalmas ugrásokkal távozott, és könnyedén átlendült egy közeli 3 m magas kőfalon.
Ekkor Sir Edward Codrington admirális vezetésésvel már a hatóságok is bekapcsolódtak a támadó felkutatásába, aki mit sem zavartatva magát sokkal késöbb leszólított egy nőt Clapham kápolna közelében. Ekkor azonban a nyomozók két, 3 hüvelyk mélyen a talajba nyomódott lábnyomot is találtak. A nyomozók a mélységéből arra következtettek, hogy a lény vélhetően egy  rúgós szerkezet segítségével képes hatalmas ugrásokra, de ezt az elméletet soha nem sikerül bizonyítani, mert Jack egyszerüen eltünt és csak 35 évvel késöbb jelent meg újra.
1872-ben a sheffieldi parkban riogatta a járókelőket és 1873 áprilisában és májusban is többen látták, de komolyabb incidensre nem került sor. 1877-ben Aldershot barakkjainál fegyveres őrök  egy csoportja  pillantotta meg a sőtétből előugráló alakot. A katonák tűzet nyitottak, de nem sikerült eltalálniuk. Fél évre rá Lincolnshire házainak teteját ugrált, majd megint hosszú időre eltünt. 1904 szeptemberében tünt fel újra és állítólag utoljára Liverpoll északi területén fekvő Evertonban.A Saint  Francis Xavier templom környéki házakon ugrált. Ekkor úgy tünt a járókelőknek hogy őrültel van dolguk, mert hisztérikusan nevetett és hameglátott egy nőt visongani kezdett. A hivatalos nyomozás szerint Rúgólábú jack egy perverz erőszakos alak volt, aki vélhatően egy speciális rúgókkal felszerelt szerkezettel produkálta  a hatalmas ugrásokat. Arra, hogy miként érte el a 149 éves kort látható öregedés nélkül, nem találtak magyarázatot, ahogy paranormális képességeire sem mint a tűzokádás, világító szem, gondolatolvasás, hipnotikus hatás.
Rúgólábú Jack bekerült a világ  tíz legrejtélyesebb teremtményei panteonjába.
Lehetséges lenne - ahogy sokan feltételezik - hogy ez a képregénybe illő titokzatos alak  valóban egy megidézett démon, egy incubus lett volna?
Kategória: Érdekességek | Hozzáadta: gina9 (2011-02-24)
Megtekintések száma: 1355 | Hozzászólások: 2 | Tag-ek(kulcsszavak): Rúgólábú Jack, incubus | Helyezés: 5.0/1
Összes hozzászólás: 1
1  
Ez elég érdekesnek tűnik. Előtte még soha nem hallottam róla.

Hozzászólásokat csak regisztrált felhasználók írhatnak.
[ Regisztráció | Belépés ]
[ MUSIC ]

[ Language ][ User info ]
Vendég
Csoportod:
Vendégek
Mióta vagy tag:
Böngésződ:

 
0Online van:
Ma itt jártak:
Regisztráltak száma: 51
29/04/2011 16:27-ig 1024 egyedi látogató járt itt.(115 nap alatt)


[ A fejezet kategóriái ]
Felhasználók Cikkei [30]
A felhasználók által itt hagyott érdekes dolgok esetleg kiegészítések az oldalon már szereplő cikkekhez. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Leírások [6]
Idézések [5]
Itt az idézések néhány leírását találhatod meg. CSAK REGISZTRÁLTAKNAK!!
Szellem járta helyek [15]
Ismertebb szellem járta helyek
Érdekességek [12]
Itt az érdekes dolgok találhatók meg. Ami természetesen kapcsolatos a spiritualizmushoz.
Ismertebb szellemek [4]
Itt pár ismertebb szellemről van történet.
Képek [1]
Paranormális képek. A látogatóknak is lehetőségük van megosztani saját képeiket.
Videók [9]
Paranormális videók.
Sztorik (valós) [2]
Természetfeletti jelenségeket tapasztaló emberek történetei. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Sztorik (kitalált) [0]
Kitalált, nem valós történetek. Hozzáadáshoz regisztráció szükséges!!
Az aura [9]
Minden amit az auráról tudni lehet
Közvélemény [2]
Az olvasók illetve tagok ide írhatják ötleteiket
UFO [6]
Minden amit az ufókról tudni lehet!
2012 [2]
Világvége vagy egy új kezdet?

[ Stat ]

[ Banner infó ]
500

[ Belépés ]

[ Keresés ]

[ Oszd meg! ]

[ ... ]

[ Kulcs szavak ]
idézés Poltergeist szeánsz szellem járta hely szellem Ghost kísértet pokol démon Paranormal aura video ufo Real CCTV

Copyright Ghost-Hunters © 2018Honlapszerkesztő - uCoz